Maqedonia

Dimitrov, i palëkundur, kundër ndërtimit të një qendre azilpranuesish në Maqedoni

Pas takimit të ministrave të brendshëm të BE-së me përfaqësuesit e Qeverisë maqedonase, kjo e fundit ka hedhur poshtë mundësinë e ndërtimit të një qendre azilpranuesish në tokën e saj, shkruan hasepost.de.

Pas takimit të ministrave të brendshëm të BE-së me përfaqësuesit e Qeverisë maqedonase, kjo e fundit ka hedhur poshtë mundësinë e ndërtimit të një qendre azilpranuesish në tokën e saj, shkruan hasepost.de.

“Ballakni është një ishull në mes të BE-së. Nuk mund t’i lusësh vendet e këtij ishulli të marrin mbi vete një barrë të tillë, kur nuk janë pjesë e BE-së. Unë mendoj se në këtë qëndrim duhet të mbesim të palëkundur”, tha Dimitrov, përcjell albinfo.ch. Ai pranoi se një kërkesë e tillë nuk ka ardhur nga BE-ja, së paku zyrtarisht. “Nuk mund të na përdorni ne Ballkanin për të pranuar t’i strehojmë refugjatët”.

Dimitrov ka folur edhe për integrimet euro-atlantike, ku ka shprehur optimizmin se referendumi në fund të shtatorit do të dalë pozitiv dhe se shumica dërmuese e banorëve janë “për” integrimin në NATO dhe BE.