Ekonomi

Dollari rritet kundrejt euros dhe frangut

Kohët e fundit, monedha e përbashkët evropiane kushtoi 1,1362 dollarë, duke u rritur në 1.1445 dollarë.

Kundër frangut, euro ra në 1.1435 franga, nga 1.1465. Dollari ishte tregtuar në franga prej 1.0064 në 1.0031 franga, përcjell albinfo.ch.

Banka Federale e SHBA-së, FED, është duke e mbajtur stabil kursin e politikës monetare. Siç pritej, ajo nuk ka prekur normën bazë të interesit, por ka rritje të mëtejshme të normave të interesit.

Ekonomistët kishin pritur këtë vendim. Pritet që “rritjet e mëtejshme graduale” të normave bazë të interesit të jenë të përshtatshme, thuhet në komentin mbi vendimin për normën e interesit.

Rreziqet për opinionin ekonomik janë të balancuara. Ekonomia po rritet me ritme të shpejta, shkroi Fed. Tregu i punës është i fortë dhe shkalla e papunësisë ka rënë.


 Të tjera nga Ekonomi