Shqipëria

Durrësi këtë vit shënoi sezonin më të mirë turistik në historinë e tij

Durrësi zyrtarisht ka mbi 11 mijë e 500 shtretër të deklaruar dhe mbetet kryeqendra e turizmit në Shqipëri.

Kjo për shkak të vijës së gjatë bregdetare dhe njësive të shumta akomoduese.

“Sezoni turistik i verës 2023 konsiderohet si një ndër sezonet më të suksesshme përsa i përket historikut të turizmit në territorin e Durrësit”, shprehet specialisti i turizmit në Prefekturën e Durrësit, Oltsen Gripshi, për Top Channel.

Kështu, Durrësi ka rritur të ardhurat në buxhetin lokal.

“Me siguri që ndryshon taksa nga vija e parë e detit dhe në territorin e brendshëm të qarkut, e cila varion nga 3500 lekë për dhomë në zonën e vijës së parë dhe deri në 1400 lekë të vjetra, në pjesën e brendshme të territorit”, u shpreh Gripshi, përcjell albinfo.ch.

Numri i turistëve mbetet i lartë edhe këtë vjeshtë.

“Është një vend i bukur, me njerëz të këndshëm dhe është ende nxehtë. Jam nga Holanda. Vite më parë nuk mund ta mendoje të vije në Shqipëri për shkak të regjimit komunist. Një vend totalisht i mbyllur. Ndaj mbetet një vend tepër tërheqës dhe joshës. Në një pjesë të ndërtesave gjen ende dëshmi të kohës, po duhen menaxhuar, ruajtur më mirë”, u shpreh një turist holandez për Top Channel.

Durrësi po merr masa për uljen e informalitetit në sektorin e turizmit dhe rritjen e sigurisë.

“Tentativa dhe pa dyshim politikat janë të atilla për të mirorganizuar edhe në sezonin e ardhshëm 2024, për të cilën kanë filluar edhe në këto ditë përgatitjet për një sezon shumë më të suksesshëm”, tha Gripshi.

Turistë nga e gjithë bota vizituan dhe vijojnë të pushojnë buzë Adriatikut, duke shijuar gjithçka që ofron qarku i Durrësit përgjatë gjithë vitit, përcjell albinfo.ch.