Jeta në Zvicër

E konfirmuar: Kompanitë zvicerane mund të punësojnë anglezë

Ministri Zviceran i Drejtësisë dhe Policisë, Karin Keller-Sutter, shkoi në Londër të mërkurën për të nënshkruar një kontratë në tregun e punës, e cila synon të sigurojë të drejtat dhe detyrimet ekzistuese të ndërsjella për punëtorët e MB dhe Zvicrës në rast të një marrëveshje pa marrëveshje Brexit.

Zvicra dhe Mbretëria e Bashkuar tashmë kanë nënshkruar një kontratë me Konfederatën Zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Marrëveshja do të zbatohet vetëm nëse Britania largohet nga BE-ja pa marrëveshje, deri në fund të vitit 2020.

Mes të tjerash, gjatë vizitës në Mbretërinë e Bashkuar, Keller-Sutter nënshkroi një deklaratë, ku tregonte qëllimin e të dy vendeve për të bashkëpunuar mbi terrorizmin dhe krimin.

Memorandumi i mirëkuptimit synon të forcojë bashkëpunimin mes Zvicrës dhe Britanisë së Madhe, pavarësisht rezultatit të Brexit-it, përcjell albinfo.ch.