Shqipëria

Edhe në Tiranë protestohet kundër përdhunimit të grave

Me një pllakat, ku shkruhej ‘Nuk luhet përdhunimesh’, dhjetëra pjesëtarë të shoqërisë civile kanë marshuar në Tiranë kundër dhunës ndaj grave dhe vajza.

Protesta është organizuar pas rastit të fundit që ndodhi në Kavajë. Rreth një javë më parë u publikua skandali në shkollën publike ‘Rilindja’ në Kavajë, ku një vajzë 13-vjeçare ishte abuzuar seksualisht nga 8 djem të shkollës.

Adoleshentët e përfshirë në këtë skandal aktualisht ndodhen në burg, pasi Gjykata e Kavajës vendosi masën e arrestit pak ditë më parë.