Lajme

Ekipi zviceran i sigurt, vazhdon kërkimet në Turqi

Asnjë incident nuk është raportuar. Sebastian Eugster, kreu i zinxhirit të shpëtimit zviceran: "Aktualisht gjithçka është e qetë dhe ne ndihemi të sigurt"

Ekipet zvicerane të shpëtimit në Turqi aktualisht nuk kanë asnjë problem sigurie, pavarësisht raporteve nga shpëtimtarët nga vendet e tjera. Megjithatë, situata është duke u monitoruar, tha kreu i zinxhirit të shpëtimit zviceran, Sebastian Eugster, në një bisedë telefonike me Keystone-ATS nga rrethi Hatay. “Ne kemi një pajisje të përshtatshme që mund të riparohet në çdo kohë,” vazhdoi Eugster. “Aktualisht çdo gjë është e qetë dhe ne ndihemi të sigurt”. Nuk ka pasur as aksidente. Eugster ka mësuar se ushtria ka ndërhyrë për të kontrolluar situatën. Por është krejtësisht normale që tensioni të rritet në këto situata, përcjell albinfo.ch.

Për momentin, situata është e qetë në Iskenderun të rrethit Hatay dhe nuk ka asnjë rrezik, tha Linda Hornisberger, drejtuese e kërkimit të personave të varrosur nën rrënoja në REDOG. Në qytet, dhjetë persona dhe gjashtë qen nga organizata e qenve të shpëtimit bashkëpunojnë me organizatën turke të shpëtimit GEA. Popullata është mirënjohëse dhe siguria e shtabit është e garantuar nga ushtria turke.