Koronavirusi: çast pas çasti

Ekonomia zvicerane pritet të vuajë më pak se të tjerët në Evropë

Ekonomia zvicerane pritet të vuajë më pak nga kriza Covid-19 sesa vendet e tjera të Evropës.

Kjo është sipas Institutit Ekonomik Zviceran KOF në Cyrih i cili ka anketuar 4500 firma.

86% e kompanive besojnë se mundësia e tyre për të mbijetuar nuk është në rrezik serioz për shkak të pandemisë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Vendi përfiton nga një ekonomi i larmishëm me sektorë të tillë si farma dhe shërbime financiare që shkojnë më mirë se të tjerët.

Duke supozuar se nuk ka rritje eksponenciale të infeksioneve, PBB-ja parashikohet të bjerë me 4.9% – akoma më pak se gjysma e nivelit të tkurrjes të parashikuar për Francën, Italinë dhe Spanjën.