Financa

Euro dobësohet kundrejt frangut

Euro, monedha e përbashkët evropiane kushtoi 1.1664 dollarë, duke u rritur në 1.1722 dollarë në tregun valuator.

Kundrejt frangut zviceran, euro gjithashtu u dobësua pak të premten. Monedha e përbashkët kushtonte 1.1270 franga pasditen e vonë. Në të kundërtën, dollari amerikan u rrit paksa kundrejt frangut zvicerane. Të premten pasdite ishte tregtuar me 0.9662 franga, përcjell albinfo.ch.

Tregtarët ia atribuan humbjet e euros një forme dollarit. Kryesuesit e bankave qendrore të SHBA u shprehën përsëri për shtrëngimin e mëtejshëm të politikës monetare.

Ishte koha për t’u kthyer në një politikë monetare konvencionale, tha Charles Evans, kreu i Bankës Qendrore të Çikagos. Dy rritjet e mëtejshme të normës së interesit këtë vit nuk do të ishin të habitshme. Robert Kaplan, president i Bankës Qendrore të Dallasit, gjithashtu këshilloi rritje të mëtejshme të normës së interesit.

Përveç kësaj, pati një rritje të habitshme të prodhimit industrial në SHBA në muajin gusht dhe një ndjenjë shumë më e ndritshme e konsumit në SHBA në muajin shtator.

Një ditë më parë, euro ka përfituar nga dobësimi i dollarit për shkak të të dhënave të dobëta të inflacionit në SHBA.