Ekonomi

Euro vazhdon rritjen mbi 1.20 dollarë dhe më shumë se 1.15 franga

Çmimi i euros është rritur të martën përsëri mbi 1.20 dollarë amerikanë.

Në mëngjes, megjithatë, monedha e Bashkimit Evropian u nënvlerësua pak dhe aktualisht kushton 1.1978 dollarë.

Euro vazhdon të mbajë vlerën prej 1.15 frangash dhe kostoja pak ndryshoi në 1.1517 franga. Dollari amerikan aktualisht është duke u tregtuar për 0.9615 CHF.

Ekspertët e këmbimit valutor nga Landesbank Hessen-Thüringen (Heleba) vazhdojnë të shohin euron në një trend rritës. Të dhënat ekonomike, të cilat pritet të vazhdojnë të tregtojnë në të ardhmen, ka gjasa të mbështesin kursin e këmbimit të monedhës së Bashkimit Evropian.