Ekonomi

Euro vazhdon të bjerë kundrejt dollarit – më i fortë ndaj frangut

Aktualisht, monedha e përbashkët evropiane është 1.1037 dollarë, pasi ishte tregtuar për 1.1047 dollarë herët në mëngjes të premten, dhe 1.1060 natën e kaluar, përcjell albinfo.ch.

Ndërkohë, euro është akoma në gjendje të ngjitet lartë nga niveli 1.09 ndaj frangut zviceran. Aktualisht kushton 1.0921 dollarë. Dollari ishte më i lartë se 0.9895 franga.

Vëzhguesit e tregut folën për një forcë të përgjithshme të dollarit, i cili bëri presion ndaj euros. Monedha amerikane ishte në gjendje të fitonte të gjitha monedhat kryesore.

Për më tepër, monedha e përbashkët reagoi ndaj pasqyrave të politikës monetare në zonën e euros. Një ditë më parë, Presidenti i Bankës Qendrore të Evropës, Christine Lagarde kishte lëshuar një deklaratë para Parlamentit Evropian me indikacione për lehtësimin e mëtejshëm të politikës monetare. Sipas Lagarde, Banka Qendrore Evropiane ende nuk ka arritur kufirin e poshtëm.


 Të tjera nga Ekonomi