Lajme

Facebook sërish nën akuza

Sekretarja e Brendshme e Britanisë së Madhe, Priti Patel, pritet të akuzojë Facebook për minim të përpjekjeve për të ndaluar abuzuesit e fëmijëve përmes mbrojtjes së mesazheve online.

Aktualisht, Patel po merr pjesë në një ngjarje virtuale me Shoqërinë Kombëtare për Parandalimin e Mizorisë ndaj Fëmijëve (NSPCC) për kriptimin e mesazheve të bisedave në rrjetet sociale, raporton Dpa, përcjell Albinfo.ch.

Gjatë kësaj ngjarjeje, ajo do të ngrejë shqetësime rreth planeve të Facebook për të kriptuar mesazhet e Instagram dhe Facebook.

Enkriptimi nga fundi në fund siguron që vetëm dërguesi dhe marrësi mund të lexojnë një mesazh në internet.

Sipas kritikëve, kjo i ndalon autoritetet të kapin përmbajtje të mundshme kriminale.

“Mjerisht, në një kohë kur duhet të ndërmarrim më shumë veprime, Facebook po ndjek planet e enkriptimit nga fundi në fund që vendosin në punë punën e mirë dhe progresin e arritur deri më tani,” pritet të thotë Patel.

“Shkelja do të vazhdojë, imazhet e fëmijëve që abuzohen do të përhapen, por kompania synon të verbojë veten ndaj këtij problemi përmes kriptimit nga fundi në fund, që parandalon të gjithë qasjen në përmbajtjen e mesazheve dhe një sërë masash sigurie që nuk janë askund afër të mjaftueshmes”, sipas saj.

Një zëdhënës i Facebook theksoi se shfrytëzimi i fëmijëve “nuk ka vend në platformat e rrjetit social” dhe kompania do të “vazhdojë të drejtojë industrinë në zhvillimin e mënyrave të reja për të parandaluar, zbuluar dhe për t’iu përgjigjur abuzimit”

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI