Integrimi

Faton Durmishit nuk i mjaftojnë votat të bëhet deputet i Kantonit

Faton Durmishit, kandidatit të vetëm dhe të parë shqiptar që deri tash ka kandiduar për SVP/UDC, nuk i mjaftuan 6944 votat e mbledhura nga elektorati në zgjedhjet për Parlamentin e Kantonit të Ticinos.

Kanë mbetur edhe tri komuna për t’i numëruar votat, por shqiptaro-zvicerani Faton Durmishi nuk do të mund të jetë pjesë e Parlamentit të Tesinës.

“Megjithatë, rezultati është shumë i kënaqshëm, duke marrë parasysh që sivjet dalja në votime ka qenë më e lartë, sepse për herë të parë votohet edhe me postë, pastaj konkurrenca brenda partisë ka qenë shumë më e fortë për shkak të koalicionit me partitë e ndryshme që kanë konkurruar bashkë në zgjedhjet e sivjetme”, thotë për albinfo.ch Remi Durmishi, nga shtabi zgjedhor i Fatonit.

Gjithashtu ky koalicion përbën diku vetëm rreth 6 % të votave,  ndërsa Fatoni ka marrë gjithsej deri tani 6944 vota.
Por, udhëheqësit e tri partive që përbëjnë koalicionin kanë marrë deri 13000 vota. Ndërsa me këtë përqindje koalicioni do të marrë gjithsej 5 ose 6 deputetë.

Vlen të theksohet që është hera e parë që një shqiptar kandidon për Parlament në Tesinës.

Dhe është për t’u vlerësuar që përkrahja, sidomos e bashkatdhetarëve, ka qenë shumë e fuqishme!

“Gjithashtu Fatoni ka marrë vota nga të gjitha anët e Ticinos”, thonë në Shtabin zgjedhor të Faton Durmishit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI