Kultura

Filma të animuar nga Kosova e Vishegradi, në kinemanë “Jusuf Gërvalla”

Si pjesë e projektit të “Anibar”, “Kultivimi i kulturës së filmit të animuar ndërmjet Ballkanit Perëndimor dhe Grupit të Vishegradit”, i cili u zbatua para dhe gjatë Festivalit Ndërkombëtar të Animacionit Anibar, me mbështetjen financiare të Fondit Ndërkombëtar të Vishegradit, do të vazhdojë gjatë muajve në vazhdim me shfaqjen e një programi të përbashkët të filmave të animuar në të gjitha vendet partnere: Kosovë, Hungari, Sllovaki dhe Poloni.

“Ky program është bërë me qëllim të prezantimit të filmave të animuar të prodhuar nga të gjitha vendet partnere dhe do të shfaqet në secilin nga këto vende. Kjo ngjarje do të organizohet për të forcuar dhe për të zgjeruar bashkëpunimin mes vendeve partnere në fushën e animacionit dhe me qëllim të promovimit të filmave dhe filmbërësve të rinj nga këto vende”, thuhet në njoftim. Muajin e kaluar ky program i filmave është shfaqur në Budapest, në Universitetin Metropolitan të Budapestit dhe në Bratislavë, në kinemanë Foajé.

Këtë muaj programi do të shfaqet në Kosovë, më 28 dhjetor 2017, në orën 18:00, në kinemanë “Jusuf Gërvalla” në Pejë, për të vazhduar muajin tjetër në Poloni.