Kinema

Filmi ‘Barbie’ shënon rekord, tejkalon përfitimet prej 1 miliardë euro

Një rekord i vërtetë për filmin ”Barbie”, me skenar dhe regji nga Greta Gerwig, shkruan mediaset.it.

Në më pak se njëzet ditë pas publikimit të tij, ai tejkaloi një miliard dollarë arkëtime në mbarë botën.

Kjo është hera e parë që një film nga një regjisore femër arrin këto rezultate në arkëtim. Barbie kapërceu rekordin e mëparshëm të mbajtur nga kolegia Patty Jenkins me Wonder Woman.

Duke mposhtur të gjitha parashikimet Filmi Barbie, ku luajnë Margot Robbie dhe Ryan Gosling, ka qenë në vendin e parë për tre javë dhe ka kaluar 400 milionë në vend dhe 500 milionë jashtë shtetit më shpejt se çdo film tjetër, përfshirë ”Harry Potter”.

“Nuk ndodh shpesh që performanca e një filmi të na mahnitë, por Barbie shpërtheu edhe parashikimet tona më optimiste”, deklaruan Jeff Goldstein dhe Andrew Cripps, të cilët mbikëqyrin shpërndarjen vendase dhe ndërkombëtare.

Filma që thyejnë rekord në historinë e biletave moderne, vetëm 53 filma kanë fituar mbi 1 miliard dollarë, duke mos u përshtatur me inflacionin.

Megjithatë, ka tre filma që janë bashkë-regjisor nga gratë dhe janë ende përpara Barbie: ”Frozen” (1.3 miliardë dollarë) dhe ”Frozen 2” (1.45 miliardë dollarë), të dy bashkëregjisor nga Jennifer Lee dhe ”Captain Marvel” (1.1 miliardë dollarë). bashkëdrejtuar nga Anna Boden.

Sidoqoftë, Barbie ia kaloi ”Captain Marvel-it” në vend me 459.4 milionë dollarë në 426.8 milionë dollarë, duke rimarrë rekordin e Amerikës së Veriut për filmat live-aksion të drejtuar nga femra