Lajme

Fotoja zyrtare e Këshillit Federal për vitin 2021, e punuar me “fotoshop”

A. Jegerlehner i bëri fotot e portreteve të anëtarëve të Këshillit Federal veç e veç dhe pastaj i mblodhi ato në një fotografi

Presidenti i ri Federal Guy Parmelin ka bërë zgjedhjen e subjektit dhe atë të autorit. Pra ai është përcaktuar për fotografin, Markus A. Jegerlehner, i cili i bëri fotot e portreteve të anëtarëve të Këshillit Federal veç e veç dhe pastaj i mblodhi ato në një fotografi.

E gjitha kjo, për të respektuar ruajtjen e distancës në kohë pandemi, shkruan albinfo.ch duke iu referuar komunikatës nga qeveria.

Me Bundeshaus-in e shikuar nga “perspektiva e zogut”, fotografi Markus A. Jegerlehner donte të “mundësonte një pamje të re të personave të mirënjohur”, thuhet në një njoftim mediatik.

Për të bërë regjistrimin me dron kërkohej një leje e veçantë dhe ajo është realizuar gjatë bllokimit të parë të pandemisë, në maj.

Këto fotografi janë “ngjitur” me fotoshop

Guy Parmelin, i cili është zgjedhur tashmë si  “i pari në mes të të parëve” për vitin 2021, thotë: “Është e rëndësishme për mua që në këto kohë të vështira t`i shikojmë së bashku dhe në mënyrë të paanshme ato që duken të paluajtshme. Në këtë mënyrë ne po japim një kontribut konkret në kohezionin e vendit tonë”, citohet ai në komunikatën zyrtare me rastin e publikimit të fotografisë për vitin 2021.

Presidenti Federal e njeh personalisht autorin e fotografive, Jegerlehner. Ai kishte mbaruar një praktikë në fermën e familjes Parmelin para se të trajnohej për të qenë një fotograf, përcjell albinfo.ch.

Në fotografi, sikurse çdo vit, shihen 7 anëtarët e Këshillit Federal (Qeverisë) dhe kancelari federal i cili ka funksion administrativ.

Fotoja e Këshillit Federal është shtypur në 50.000  kopje dhe mund të porositet ose të shkarkohet në internet.