Lajme

Franca nuk do të ketë ‘mbyllje totale’ në valën e dytë të virusit

Kryeministri i ri francez Jean Castex ka thënë se Franca më nuk do të mbyllet mbarëkombëtarisht edhe nëse dot ë ketë një valë të dytë të virusit korona.

Ai ka thënë se janë të përgatitur t’i përgjigjen rritjes së rasteve muajin e ardhshëm, dhe ta menaxhojnë situatën, raporton France24, përcjell albinfo.ch.

“Qëllimi im është që ta përgatis Francën për një valë të dytë të mundshme duke ruajtur jetën tonë të përditshme, jetën tonë ekonomike dhe shoqërore.

Sipas tij pasojat e bllokimit total janë katastrofave, si për ekonominë ashtu edhe një njerëzit.

“Por ne nuk do të imponojmë një bllokim si ai që bëmë marsin e kaluar, sepse ne kemi mësuar … që pasojat ekonomike dhe njerëzore nga një bllokim total janë katastrofike. Përkundrazi, çdo mbyllje biznesi do të “shënjestroheshin” në zona specifike, tha ai.