Lajme

Franca ndalon disa fluturime të brendshme

Deputetët francezë kanë votuar për të pezulluar fluturimet e brendshme të linjave ajrore në itineraret që mund të udhëtohet me tren të drejtpërdrejtë në më pak se dy orë e gjysmë, si pjesë e një serie masash klimatike dhe mjedisore.

Pas një debati të nxehtë në fundjavë, ndalimi u miratua një version i një rekomandimi kryesor nga Konventa për klimën e qytetarëve të Presidentit Emmanuel Macron. Do të thotë përfundimi i fluturimeve të shkurtra të brendshme nga aeroporti Orly, në jug të Parisit, për në Nantes dhe Bordeaux ndër të tjera, megjithëse fluturimet lidhëse përmes aeroportit Charles de Gaulle / Roissy, në veri të kryeqytetit francez, do të vazhdojnë.

Komisioni i klimës i ngritur nga Macron fillimisht kishte rekomanduar heqjen e të gjitha fluturimeve midis destinacioneve franceze, ku ekzistonte një udhëtim alternativ i drejtpërdrejtë i trenit prej më pak se katër orë. Kjo u zvogëlua në dy orë e gjysmë pas kundërshtimeve të forta nga rajone të caktuara dhe nga Air France, e cila, ashtu si linjat e tjera ajrore, është goditur keq nga kufizimet lokale dhe ndërkombëtare Covid-19, shkruan “TheGuardian”, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI