Bota

Gjendje alarmante në Nju-Jork shkaku i epidemisë së fruthit

Epidemia e fruthit në shtetin federal amerikan Nju-Jork e arriti nivelin siç nuk është parë deri më tani në SHBA në 25 vjetët e fundit.

Personat zyrtarë kumtuan se javën e kaluar janë vërejtur 71 raste të reja të fruthit, prej të cilave 68 në Nju-Jork.

Në SHBA nga fillimi i këtij viti janë regjistruar 626 raste të lisë së imët, ndërsa në vitin 1994 është shënuar rekord kur ka pasur 963 të prekur, shkruan AlsatM, përcjell albinfo.ch.

Fruthi është vërejtur në 22 shtete federale amerikane, por shumica e rasteve janë paraqitur në shtetin e Nju-Jorkut, gjegjësisht në kryeqytetin e tij dhe qarkun Roklend.

Numri më i madh i rasteve janë regjistruar midis personave të pavaksinuar prej bashkësive ortodokse hebraike.