Lajme

Gjermani: Mësuesit dhe kujdestarët pritet të kenë prioritet në vaksinim

Pas vendimit të disa landeve që të rihapin në fillim të javës shkollat dhe kopshtet e fëmijëve, arsimtarët dhe kujdestarët pritet të kenë prioritet në vaksinim kundër Corona-19.

Në Gjermani numri i infektimeve javore nuk po bie, megjithatë dhjetë lande federale kanë vendosur të rihapin në fillim të javës shkollat ​​dhe qendrat ditore të kujdesjes për fëmijët.

Për këtë arsye, mësuesit dhe kujdestarët me shumë gjasa do të marrin një ofertë më të shpejtë vaksinimi kundër Covid-19. Ky plan mbështetet si nga ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn, edhe nga ministrja federale e Arsimit, Anja Karliczek, si dhe qeveritë e disa landeve.

“Të dyja këto grupe profesionesh kryejnë detyra që kanë një rëndësi të madhe për gjithë shoqërinë tonë, prandaj duhet të kenë përparësi të dukshme në radhën e vaksinimeve”, tha ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn.

Në fillim të kësaj jave pritet të merren vendimi përfundimtar në lidhje me vaksinimin prioritar të mësuesve dhe të kujdestarëve krahas personelit mjekësor. /DW


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI