Bota

Gjermania ka nevojë për një milion punëtorë

tremujorin e parë këtij viti Gjermani ishin lira 1.38 milion vende pune, pothuajse 200.000 shumë se njëjtën periudhë vitit kaluar, njoftoi sot Agjencia Federale e Punësimit, duke shtuar se kërkesa e madhe është për punëtorë kualifikuar me arsimin e mesëm. 

Tregu i punës është ende i ndjeshëm ndaj rreziqeve vijnë nga indikacione se rritja shtetërore mund ulet. Numri i vendeve lira punës ra fillim vitit, por kjo lidhet me tendencat sezonale. Krahasuar me vitin e kaluar, ka pasur një rritje kërkesës për punëtorë”, tha Alexander Kubis nga Instituti i Kërkimeve tregut punës, i cila bashkëpunon me Agjencinë për punësim. 

Kërkesa e madhe është sektorin e shërbimeve, e ndjekur nga ndërtimi dhe kujdesi shëndetësor, shkruan kp, përcjell albinfo.ch. 

njëjtën kohë, megjithatë, kërkesa për punëtorët pa kualifikim u rrit.