Ekonomi

Gjermania, me më pak borxhe

Gjermania arriti të ulë borxhet e saj me 46.5 miliardë euro në gjysmën e parë të këtij viti, falë rritjes ekonomike, rritjes së të ardhurave nga taksat dhe rënies së normave të interesit për borxhet, shkruan “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, përcjell albinfo.ch.

Borxhi i përgjithshëm i shtetit gjerman tani qëndron në një trilion e 934 miliardë euro.

Sipas mediave gjermane, borxhi u zvogëlua në të gjitha nivelet e buxhetit publik dhe kjo u tregua nga statistikat e Zyrës statistikore.