Lajme

Gjermania përfshihet nga një valë e infeksioneve të virusit RSV

Agjencia gjermane e shëndetit publik, Instituti Robert Koch (RKI), tha se vendi po përjeton një valë infeksionesh nga virusi sincicial i frymëmarrjes (RSV).

Në raportin e saj javor për sëmundjet akute të frymëmarrjes, RKI deklaroi se vala aktuale filloi më 20 nëntor.

“Fëmijët nën moshën dy vjeç janë kryesisht të prekur nga shtrimi në spital me infeksionin RSV”, shkroi instituti.

Raporti paralajmëroi gjithashtu se infeksionet e koronavirusit dhe ftohjet e shkaktuara nga rinoviruset janë aktualisht të pranishme në Gjermani, megjithëse deri më tani nuk ka shenja të një epidemie gripi.

“Simptomat e para të infeksionit RSV te fëmijët zakonisht shoqërohen me rrjedhje hundësh dhe humbje të oreksit dhe dhimbje fyti”, tha Qendra Federale e Gjermanisë për Edukimin Shëndetësor (BZgA).

Shumë fëmijë u infektuan, të cilët nuk kishin kontakte të mëparshme me patogjenin për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe masave të shëndetit publik të marra kundër tij.

Grupet e rrezikut për rastet e rënda të RSV përfshijnë foshnjat e lindura para kohe, fëmijët me sëmundje para-ekzistuese të mushkërive ose defekte të zemrës, të rriturit mbi 65 vjeç dhe personat me një sistem imunitar të dëmtuar.