Lajme

Gjermani: Si të akomodohen vendet e hapura në restorante gjatë motit të ftohtë

Shumë qytete gjermane aktualisht po rimendojnë rregullat e tyre për përdorimin e hapësirës së jashtme, pasi kërkojnë të gjejnë mënyra më të sigurta për të akomoduar darkat në muajt e ftohtë të vitit.

Jashtë është më mirë se brenda. Restorantet shpesh mund të vendosen për këtë në muajt e verës, por vjeshta dhe dimri do të paraqesin vështirësi. Ngrohësit e Patios mund t’i lejojnë mysafirët të darkojnë rehat jashtë edhe në temperatura më të ftohta, por pajisjet janë parë nga shumë si vrasës të klimës, duke rezultuar në ndalime.

A duhet të hiqen përkohësisht këto ndalime? Një debat mbi këtë çështje ka hyrë në politikën mbarëkombëtare. Ekziston një larmi e rregulloreve të ndryshme në shtetet federale.

Nuk ka ndalim të përdorimit publik të ngrohësve në Dyseldorf, Duisburg, Dortmund, Bon, Cottbus, Potsdam dhe Kiel, as në Frankfurt.

Ngrohësit lejohen gjithashtu në Bremen, megjithëse nuk përdoren gjerësisht. Në Këln, gjithashtu nuk ka ndonjë ndalim të përgjithshëm, megjithëse ka disa kërkesa për modelin e ngrohësve.

Një nga qytetet në të cilat ngrohësit e oborreve do të lejohen përkohësisht në vjeshtë dhe dimër është Stuttgarti. Kryebashkiaku Fritz Kuhn i partisë së Gjelbër do që ndalimi të pezullohet në qendër të qytetit deri në prill të vitit të ardhshëm, me synimin për të ndihmuar industrinë e hotelierisë.

Përjashtimet janë planifikuar gjithashtu në Tübingen dhe Regensburg. Essen dëshiron të lejojë përdorimin e ngrohësve deri në fund të Marsit, megjithëse ato janë të ndaluara teknikisht. Edhe në Fürth, aktualisht po bëhet një ndihmë në përgjigje të krizës së koronës.

Në Mynih ngrohësit e oborreve lejohen vetëm në pronën publike gjatë muajve të verës.

Në fund të shtatorit, Këshilli i qytetit pritet të përballet me çështjen.

Në Augsburg, ku ngrohësit e oborreve janë kryesisht të ndaluar, vendimi për një relaksim të mundshëm është gjithashtu në pritje, shkruan thelocal.de, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI