Tematike

“Nestle” investon 1.8 miliard euro në riciklim

Gjigandi zviceran ushqimor Nestle, vendosë të investojë një periudhë pesë-vjeçare në riciklimin.

Deri në vitin 2025, kompania zvicerane me famë botërore ka vendosur një qëllim ambicioz.

Ulja e përdorimit të plastikës së re për një të tretën për të krijuar një fond me vlerë 250 milionë franga për kompanitë fillestare në sektorin e riciklimit.

Gjigandi zviceran i industrisë ushqimore Nestle ka thënë se do të investojë dy miliardë franga (1.8 miliard euro) për një periudhë pesëvjeçare në riciklimin, shkruan albinfo.ch.

Paratë do të përdoren për të investuar në lloje të reja të paketimeve të qëndrueshme për mjedisin, për të përmbushur qëllimin që të gjithë paketimet e tij riciklohen ose ripërdoren përsëri deri në vitin 2025.

Për të krijuar një treg për plastikën e ricikluar, kompania do të mbledhë dy milionë tonë plastikë për paketimin e ushqimit dhe do të veçojë më shumë se 1.5 miliardë franga për të paguar për këtë material deri në vitin 2025.

Korporatat e mëdha shpesh kritikohen për fitim

Gjigandi i ushqimit të shpejtë McDonald’s njoftoi në tetor se do të përshpejtonte punën në uljen e përdorimit të plastikës në restorantet e saj evropiane në minimum.