Botë

Greqia hap sezonin turistik më herët

Greqia do të hapë sezonin turistik më herët se vitet e mëparshme, pas sinjaleve pozitive të rimëkëmbjes para sezonit veror.

Pasi pandemia e COVID-19 çoi në kufizimin e udhëtimeve në rang global në vitin 2020, turizmi grek përjetoi një prej viteve më të këqija, me vetëm 7 milionë vizitorë, që i sollën vendit vetëm 4 miliardë euro të ardhura.

Industria e turizmit, që përbën një të pestën e ekonomisë helene dhe krijon një vend pune në 5, filloi të rikuperohet vitin e kaluar, kur sezoni që nisi në muajin maj solli 10.5 miliardë euro fitime, që gjithsesi ishin më pak se rekordi i regjistruar në vitin 2019, plot 18 miliardë euro.