Lajme

Sa është i arsyeshëm Halloween-i në kohë pandemie

Kufizimet e tubimeve shoqërore, do të thonë që fëmijët dhe të rriturit do të humbin festën e Halloween-it

Kufizimet e reja në tubimet shoqërore, mes provave që tregojnë se Covid-19 është në rritje, duket se u kanë dhënë fund vizitave shtëpi më shtëpi në këtë prag të festës së Halloween-it.

Komunikimi i faktit që Halloween duhet anuluar nuk duket se është diçka që shumë prindër po e shijojnë.

“Fëmijëve tashmë u kanë kushtëzuar shumë gjëra, nuk është e drejtë që t’u anulohet edhe Halloween”-i. u ankua një nga prindërit.

Të tjerët shqetësohen se anulimi i Halloween është pjesë e një trendi më të gjerë.

Anulimi i Halloween-it është gjithashtu një lajm i keq për shitësit me pakicë. Vitin e kaluar britanikët shpenzuan më shumë se 400 milionë £ për Halloween.

Por, organizatat kanë nxitur prindërit dhe fëmijët të mendojnë me kujdes për vazhdimin e traditës këtë vit.

Një numër festivalesh të Halloween-it në Skoci, përfshirë Paisley dhe Fife, tashmë janë anuluar dhe shumë të tjerë në gjithë Mbretërinë e Bashkuar ka gjasa të ndjekin shembullin, shkruan “The Guardian”, përcjell albinfo.ch.