Lajme

Hamburg: Artisti shqiptar, me ekspozitë personale

Artisti i njohur multidimedial Shuk Orani vjen me ekspozitë personale në Hamburg

Shuk Orani prezanton ekspozitën e tij personale “EKSPERIENCE”, një koleksion mbresëlënës i veprave të tij që përfshin mbi 30 piktura vaji, pëlhure, në format të madh. Ekspozita, e cila zë një sipërfaqe prej 2000 m2, është Projektuar dhe do të realizohet në bashkëpunim të ngushtë mes „Marktplatz Der Manufakturen“ dhe ATELIER SO, përcjell albinfo.ch.

Shuk Orani, një artist me bazë në Hamburg, ka marrë pjesë në ekspozita dhe panaire të mëdha arti në mbarë botën, duke përfshirë MOCA – Muzeu i Artit Bashkëkohor në Pekin, Muzeu i Luvrit në Paris, Galleria Farini Concept në Itali, TSI Museum ne Taipei, NW Gallery Cambridge, Sotheby’s Hamburg, Art International Zürich dhe shumë të tjera. Gama e tij krijuese shtrihet nga pikturat me vaj në kanavacë te krijimet grafike dhe dixhitale te skulptura dhe fotografi.

Veprat e Oranit karakterizohen nga produktiviteti i tyre i vazhdueshëm dhe një karizëm dukshëm erotik që e çon shikuesin në një botë të dialogut të brendshëm midis kompleksitetit dhe thjeshtësisë.

Ekspozita aktuale u ofron vizitorëve mundësinë për t’u zhytur në botën magjepsëse të artit të Oranit. Ai përfshin një koleksion veprash të kuruar me kujdes të krijuara ndër vite dhe që përfaqësojnë cikle të ndryshme. Çdo pikturë befason me një madhësi prej më shumë se 2 metra (deri në madhësinë 6 metërshe), duke i lejuar vizitorët të zhyten në një përvojë gjithëpërfshirëse.

Bashkëpunimi i „Marktplatz Der Manufakturen“ dhe „ATELIER SO“ bëri të mundur realizimin e kësaj ekspozite të jashtëzakonshme. Marktplatz Der Manufakturen, një projekt nga GARBE Immobilien-Projekte nga Hamburgu, ofron 15 studio/Atelier, Galeri arti (në gati të gjitha këto ambiente janë të vendosura për ekspozitë veprat e Orani), për artizanët dhe artistët. Këto hapësira me cilësi të lartë në Hafencity nuk përdoren vetëm për krijimin dhe prezantimin e punimeve artizanale, por janë gjithashtu ideale për ekspozita arti dhe ngjarje të tjera, e sidomos për prezentimin muzeal të koleksioneve të mëdha të artit nacional dhe internacional.

Sponsorizuesi Garbe dhe Marktplatz der Manufakturen kanë mbështetur këtë projekt me një shumë gjashtëshifrore.

Përveç ekspozitës kryesore, vizitorët kanë mundësinë të eksplorojnë një ekspozitë anësore që shfaq një shumëllojshmëri të veprave të artit bashkëkohor nga artistë nga rajoni dhe më gjerë. Lista e plotë e artistëve do të publikohet më 15 mars 2024.

Hapja solemne e ekspozitës realizohet më 15.03.2024, në orën 19:00, në TELIER SO – Versmannstrasse 42, 20457 Hamburg