Lajme

IBM shkurton 3,900 vende pune, humb objektivin vjetor të parave

IBM të mërkurën njoftoi 3,900 pushime nga puna, si pjesë e disa investimeve të aktiveve dhe humbi objektivin e saj vjetor të parave, duke zbutur gëzimin rreth tejkalimit të pritjeve të të ardhurave në tremujorin e katërt, përcjell albinfo.ch.

Zyrtari kryesor financiar, James Kavanaugh, i tha Reuters se kompania ishte ende “e angazhuar për të punësuar për kërkime dhe zhvillim që përballen me klientët”.

Pushimet – që lidhen me spin off-in e biznesit të saj Kyndryl (KD.N) dhe një pjesë të njësisë së AI Watson Health – do të shkaktojnë një tarifë prej 300 milionë dollarësh në periudhën janar-mars, tha IBM.

Aksionet e kompanisë ranë 2% në tregtimin e zgjatur, duke fshirë fitimet e mëparshme nga rezultatet kryesisht optimiste. Analistët thanë se lajmet për shkurtimet e vendeve të punës dhe mungesën e rrjedhës së lirë të parasë qëndronin pas rënies.

“Duket sikur tregu është i zhgënjyer nga madhësia e shkurtimeve të shpallura të vendeve të punës, të cilat arritën vetëm në 1.5% të fuqisë punëtore”, tha Jesse Cohen, analist i lartë në Investing.com, përcjell tutje albinfo.ch.