Lajme

Zvicër: Pritet rënie e inflacionit këtë vit

Lajm i mirë për konsumatorët zviceranë: norma e inflacionit të vendit, dhe më pas edhe çmimet, pritet të bjerë nga rreth 2.8 për qind gjatë pjesës më të madhe të vitit 2022 në nën 2 për qind këtë vit, thanë të martën ekonomistët e bankës UBS, përcjell albinfo.ch.

“Presioni inflacioniste duhet të zbutet ndjeshëm, pasi çmimet e energjisë të stabilizohen dhe zinxhirët e furnizimit të normalizohen”, sipas UBS.

Kjo shifër është nën atë të parashikuar nga Banka Kombëtare e Zvicrës, e cila pret që inflacioni të bjerë në 2.4 për qind këtë vit.