Fun

iPhone 13 mbështet teknologjinë e karikimit të shpejtë

Ndërsa Xiaomi dhe Huawei shtyn kufijtë në botën e karikimit të shpejtë, diskutimet thonë se Apple ka vendosur që është koha të azhurnojë teknologjinë e saj në serinë e ardhshme të iPhone 13.

Apple ka të ngjarë të lansojë adapterin e energjisë 25W së bashku me iPhone 13.

Apple mund të përfshijë mbështetje për teknologjinë e karikimit të shpejtë 25W në serinë iPhone 13, sipas një raporti të MyDrivers (përmes MacRumors).

Brezi aktual iPhone 12 dhe iPhone 12 Pro mbështesin ngarkimin e shpejtë 20W. Pra, ndërsa ndryshimi nuk do të jetë revolucionar për sa i përket shpejtësisë, ai duhet të ndihmojë në kompensimin e baterisë së iPhone 13.

E rëndësishmja, shtimi i mbështetjes së karikimit të shpejtë 25W në serinë iPhone 13 do ta bënte Apple më në fund të barabartë me Samsung, i cili ofron karikim 25W në serinë Galaxy S21 dhe pritet ta shtojë atë edhe në Galaxy Z Fold 3.

Sigurisht, Apple do të ishte ende shumë larg Xiaomi, Huawei dhe OnePlus. Ky i fundit njoftoi kohët e fundit telefonin inteligjent Nord 2 5G me karikim të shpejtë 65W, ndërsa Huawei dhe Xiaomi ofrojnë teknologji 66W dhe 67W përkatësisht në pajisjet premium.