Shkurt.ch

Ja sa orë në javë punohet në Zvicër

Punëtorët zviceranë kanë një javë më të gjatë pune krahasuar me vendet e tjera në Bashkimin Evropian dhe Shoqatën Evropiane të Tregtisë së Lirë, sipas Zyrës Federale të Statistikave.  

Zvicra është krye tryezës, bashku me Islandën, për numrin e orëve punës , i cili qëndron 42 orë e 30 minuta javë. Punëtorët gjermanë kanë 39 orë e 54 minuta javë edhe Franca është në fund tryezës, mesatarisht, njerëzit aty punojnë  37 orë e 36 minuta javë, përcjell albinfo.ch. 

Zyra Federale e Statistikave ia atribuon këtë renditje faktit se ka një përqindje lartë punonjësve me kohë pjesshme fuqinë punëtore zvicerane.