Shkurt.ch

Ka lëvizur euro

Euro ka lëvizur pas disa luhatjeve të çmimeve. Në tregtinë e Nju Jorkut, monedha e përbashkët kushtonte të enjte 1.6774 dollarë pothuajse po aq sa në biznesin evropian. Banka Qendrore Evropiane (BQE) e kishte përcaktuar normën e referencës në 1.1658 dollarë; dollari kushtoi 0.8578 euro. Dollari mezi ndryshoi në 0.9955 franga, shkruan albinfo.ch.

Kundrejt frangut, euro ishte përafërsisht i qëndrueshme në 1.1631.

Deri në mesin e javës, ajo kishte rënë nën nivelin 1.17 dollarë pas pasiguritë e fundit politike globale kanë forcuar dollarin dhe peshonin kundrejt euros. Frika e një lufte tregtare dhe kritikat e ashpra të Presidentit të SHBA-ve, Donald Trump në Gjermani kishin shkaktuar  nervoza në tregun valutor.

Zhvillimi i çmimeve luan një rol të rëndësishëm në politikën monetare të Rezervës Federale të SHBA.

SHikoi vlerën aktuale të euros:

https://www.cash.ch/waehrungsrechner