Koronavirusi: çast pas çasti

Kantoni nga më të goditurit, tani ndër më të sigurtit

Kantoni Schwyz është duke u studiuar nga epidemiologët, ndërsa është zhvendosur nga një prej kantoneve më të goditura në një nga më të sigurtit.

Në shtator, kantoni organizoi një shfaqje yodeling, e cila u bë një ngjarje super-përhapëse. Incidenti bëri tituj në gjithë botën.

Në mes të muajit të kaluar spitalet në rajon ishin nën një tendosje të madhe për shkak të infeksioneve.

Por tani është një nga zonat më të sigurta të vendit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Epidemiologu Marcel Tanner thotë se është një rast i qartë i përfitimit të gjurmëve. Ndërsa autoritetet mund të gjurmonin ngjarjen e shpërndarësit shpejt – ata që ishin të infektuar ndoshta ishin në gjendje të vetizolonin dhe të ndalonin transmetimin.

Ai gjithashtu thekson se bashkëpunimi i popullatës ishte jetik. Ata që do të kishin qenë në ngjarje u thanë të tjerëve se do të kishin kontaktuar për t’u siguruar që të qëndronin gjithashtu në shtëpi.