Muzikë

Këngëtarja Eleni Foureira: Bota po shkon kundër racizmit, ndaj e pranova që jam shqiptare

Këngëtarja e njohur me origjinë shqiptare, Eleni Foureira, e cila është rritur dhe ka nisur karrierën e saj muzikore në Greqi, ka publikuar një sesion fotosh nga revista ‘Vogue’, ku ka treguar se që në moshë të re i është dashur të kalojë një sërë vështirësish, duke nisur nga varfëria e lufta civile në Shqipëri, e më tej emigrimi në Greqi, ku i është dashur të punojë, transmeton albinfo.ch.

“Në fillim të karrierës sime u detyrova të mos them se jam nga Shqipëria, sikur të ishte diçka e keqe. Pastaj nuk e mbajta dot veten, edhe TV ishte ndryshe, më i dhunshëm. Unë mendoj se nëse do të filloja sot, nuk do t’i lija njerëzit ta bënin këtë me mua. Bota sot po shkon kundër racizmit, nuk po e lë të lulëzojë dhe kjo është shumë e rëndësishme. Tani, në këtë fazë të jetës sime, jam duke menduar vazhdimisht se si mund ta rris një fëmijë me mendje të hapur, pa paragjykime dhe stereotipa. Dua ta mësoj që të respektojë të gjithë njerëzit, të mos diskriminojë, të mos ngacmojë, të pranojë, të empatizojë, të kuptojë diversitetin dhe të luftojë për dukshmëri. Dua që të mos ketë turp të jetë vetvetja dhe t’u lërë hapësirë njerëzve të tjerë që e rrethojnë të jenë vetvetja.Nuk mund ta krahasoj mënyrën se si do të rritet ai me atë se si u rrita unë. Kam përjetuar një situatë tjetër. Varfëria, lufta civile në Shqipëri, migrimi në Greqi, një mënyrë e madhe për të ripërcaktuar jetën time në një moshë shumë të re. Në të njëjtën kohë, megjithatë, me dashuri të pakufizuar nga prindërit e mi. E gjithë kjo më bëri shumë të ndjeshme, por edhe shumë të vështirë në të njëjtën kohë. Dhjetë vjet më parë shpërndaja fletëpalosje në rrugë. Ne duhej të mbijetonim. Nuk kishte asnjë vend që të gjithë ne të mos punojmë. Unë do të rris një fëmijë që nuk do të duhet ta bëj këtë për të mbijetuar. Por dua t’i mësoj atij se është mirë të mos i kesh të gjitha dhe se jeta është një lojë pretendimi. Asgjë nuk të vjen kaq lirshëm, dua që ai ta dijë se për të pasur diçka, duhet të punojë shumë, ashtu siç kam punuar shumë për t’i ofruar atë që do t’i ofroj”, tha ajo.