Lajme

Kërkohet evakuimi i banorëve nga uragani “Dorian”

Uragani “Dorian”, i cili ka shkaktuar disa viktima dhe dëme të mëdha materiale në Ishujt Bahamas, është duke iu afruar brigjeve të Karolinës Veriore, Karolinës Jugore, Floridës dhe Georgia-s.

Autoritetet amerikane kanë paralajmëruar se këto vende mund të përballen me erëra shkatërruese, reshje të mëdha të shiut, vërshime dhe stuhi që paraqet rrezik për jetën e njerëzve. Këtë njoftim e dha Qendra Kombëtare e Uraganeve.

Ndonëse uragani e ka humbur fuqinë e madhe që e kishte në Ishujt Bahamas, ai ende mund të sjellë shumë reshje dhe të shkaktojë vërshime në Karolinën Veriore, Karolinën Jugore dhe Georgia.

Në këtë situatë banorëve u është kërkuar të evakuohen deri sa të kalojë rreziku.