Bota

Këto janë ligjet më të çuditshme në botë

Vendet anembanë botës kanë ligje të çuditshme ku disa janë edhe ligje të vjetra. Ja disa nga ligjet më të çuditshme sipas shteteve

Australia: Është e paligjshme të vishen pantallona të shkurtra ngjyrë rozë dhe provokuese pas mesditës të së dielës.

Brazil: Përdorimi i prangave është i ndaluar.

Kanada: Qytetarët nuk mund të lëshojnë veten ose të pështyjnë në rrugë, transmeton Scan.

Danimarka: Nëse ju parkoni automjetin në anën e rrugës, duhet të vendosni trekëndësh të kuq reflektues, përcjell albinfo.ch.

Egjipt: Nuk duhet treguar asnjë shfaqje publike e dashurisë.

Franca: Asnjë derr nuk mund të thërritet Napoleon nga pronari i saj.

Greqi: Gratë janë të ndaluara të mbajnë taka të larta dhe kapele me strehë të gjatë në stadiumin olimpik.

Hawaii: Monedhat nuk lejohen të vendosen në vesh.

Izrael: Është e ndaluar të sjellësh arinj në plazh.

Japoni: Gratë duhet të veshin të brendshme në dhomat me ajër të kondicionuar.

Luiziana: Të kafshosh dikë me dhëmbët tuaj natyral është sulmi i thjeshtë. Sulmi ndaj dikujt me dhëmbë të rremë është sulm i rënduar.

Marok: Kushdo që shoqërohet me dikë që përdor ose posedon lëndë narkotike, edhe nëse nuk është në dijeni se shokët e tyre i kanë ato, mund të gjykohet për të njëjtin krim.

Holanda: Prostitucioni është i ligjshëm, por duhet të paguash taksat.

Oklahoma: Është e paligjshme të marrësh një kafshatë nga hamburgeri i dikujt tjetër.

Polonia: Zjarrfikësit që shërbejnë në veprim nuk duhet të kenë mustaqe. Zjarrfikësi që paraqet dokumente regjistrimi mund të ketë mustaqe.

Quebec: Asnjë gjuhë tjetër përveç frëngjishtes nuk lejohet të flitet jashtë.

Rusia: Është e paligjshme të lani dhëmbët më shumë se dy herë në ditë.

Suedia: Ju mund të zotëroni vetëm gjysmë metër thellësi në tokë të çdo toke që keni në pronësi.

Tailand: Është e paligjshme të ngasësh automjetin pa këmishë.

Virxhinia: Fëmijët nuk lejohen të dalin për Halloween.

Uellsi: Të gjithë djemtë, sipas ligjit, duhet të mësojnë se si të luajnë regbi.

Jemen: Në moshën 15 vjeç, gratë mund të martohen.

Zimbabve: Qytetarët nuk mund të bëjnë gjeste fyese kundrejt një makinë që kalon.