Kosova

Kompania rajonale e Ujësjellësit ndalon 2-euroshin, 66 mijë euro false në tre muaj

Me monedhat metalike prej 2 eurove qytetarët nuk mund të paguajnë faturat e ujësjellësit.

Kompania rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” ka disa ditë që ka ndaluar marrjen e kësaj monedhe nëpër të gjitha arkat që ka në Prishtinë.

Vendimi ka ardhur pasi bankat ia kanë refuzuar një shumë parash kësaj ndërmarrjeje, për arsye se ato ishin false.

“Kemi konsumatorë që shpeshherë që 100 apo 200 euro i paguan me monedhat metalike prej 2 eurove. Kështu që e kemi ndaluar dhe tani po presim të shohim se çfarë do të ndodhë…Kemi pasur rast kur arkëtari ka shkuar t’i dorëzojë paratë në bankë dhe i kanë dalë false dhe ai është detyruar që nga xhepi i vet të paguajë atë shumë të monedhave false, sepse nuk e kemi ditur sepse nuk kemi pasur aparat verifikues të monedhave”, tha Arjeta Mjeku, zëdhënëse e ujësjellësit.

Një gjë e tillë, sipas saj, do të vazhdojë derisa ata të pajisen me aparate për identifikimin e monedhave të falsifikuara.

“Në të gjitha pikat e shitjes e kemi ndaluar tash për tash marrjen e monedhave prej 2 eurove, sepse kemi dëgjuar kohëve të fundit se po qarkullojnë monedhat prej 2 eurove të falsifikuara. Kjo gjendje do të mbetet kështu derisa të shohim mundësinë e blerjes së aparateve për identifikimin e monedhave të falsifikuara, sidomos metalike”.