Made in Kosova

Kompanitë nga Kosova prezantohen në “Swissbau 2018”

Nga 16 deri më 20 janar „Swissbau 2018“ hap dyert në Bazel.

Bazeli, për katër ditë rresht do të jetë nikoqir për përfaqësuesit e bizneseve të industrisë së ndërtimit. Në katër sallat e «Swissbau» do t’i prezantojnë rreth 1,000 ekspozues prodhimet e tyre, ndërsa për herë të parë panairi ka një moto: «Bashkëpunim – të gjithë së bashku ose secili për vete?», shkruan albinfo.ch.

Fokusi është në digjitalizimin, me të gjitha aspektet dhe sfidat e saj për industrinë e ndërtimit. Panairin «Swissbau» pritet ta vizitojnë më shumë se 100.000 vizitorë të industrive të ndryshme të ndërtimit, profesionistë, kryesisht të kualifikuar në fushën e planifikimit, investimit, ndërtimit, tregtisë, pasurive të patundshme. Në mesin e tyre do të ekspozojnë për herë të dytë edhe 7 firma nga Kosova: ELNOR, LESNA, SHEHU, Binni, Koba, GreenHouse dhe Granit, shkruan albinfo.ch.

Pjesëmarrja e tyre në panairin e sivjetëm është bërë e mundur me financimin e USAID-it, Zyrës Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim DEZA-SDS, Qeverisë së Suedisë, Ministria kosovare e Tregtisë dhe Industrisë, si dhe Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA).

Këto firma do të jenë të ekspozuara me shoqatën e përpunuesve të drurit në Kosovë, SHPDK. Këto 7 kompani do t’i ekspozojnë produktet e tyre të ndryshme, duke ofruar kualitet dhe dizajne moderne.

Firmat kosovare do të jenë prezente me pronarët e tyre dhe pritet që ata të bëjnë lidhje të reja biznesi me kompani zvicerane dhe të huaja.
Industria kosovare  e përpunimit të drurit ka bërë përparim të madh vitet e fundit. Kompanitë kosovare tani i furnizojnë me produktet e tyre si tregun vendor, ashtu edhe tregjet ndërkombëtare, siç janë Gjermania, Holanda, Zvicra, Luksemburgu dhe vendet e tjera fqinje.