Kosova

Konjufca priti në takim studentë nga SHBA-ja, u foli rreth historisë së Kosovës

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, sot priti në takim studentë nga Universiteti Shtetëror i Floridës, përcjell albinfo.ch.

Bëhet e ditur se në kuadër të programeve ndërkombëtare të këtij universiteti, që tashmë për herë të parë përfshijnë edhe Republikën e Kosovës, si vend në listën e partneritetit të universitetit, studentët nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës vijnë në vendin tonë për të njohur të shkuarën dhe aktualitetin nga spektri i të drejtave të njeriut, thuhet në njoftimin e Kuvendit.

Tutje bëhet e ditur se Konjufca në bisedën me studentët e universitetit amerikan foli rreth historisë së Kosovës deri te shpallja e pavarësisë, për kulturën e vendit tonë, çështjet aktuale dhe synimet e integrimeve ndërkombëtare. Po ashtu, theksoi edhe kontributin e madh të SHBA-së në Kosovë dhe rëndësinë e pazëvendësueshme të saj.