Kosova

Kosova, zyrtarisht me pagën minimale më të ulët në Evropë

Raportohet se në kontinentin evropian, Kosova e ka pagën më të vogël minimale me 170 euro, ndërsa Luksemburgu i prin listës si shteti me pagën më të madhe minimale me 2387 euro, përcjell albinfo.ch.

Paga minimale e një shteti përcaktohet me ligj dhe zbatohet për shumicën e punonjësve të atij shteti.

Ndërkohë, qeveria e Kosovës ka paralajmëruar që paga minimale të bëhet 250 euro, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur ende.

Në kontinentin evropian, Kosova e ka pagën më të vogël minimale.

Për Shqipërinë, paga minimale sipas tabelës së Eurostat është 298 euro.