Integrimi

Kosovarët të katërtit për natyralizime

Kosovarët ndodhen në vendin e katër për natyralizime në landin gjerman Nordrhein-Westfalen, pas turqve, britanikëve dhe polakëve.

Numri i natyralizuarve në landin gjerman Nordrhein-Westfalen është rritur përsëri në krahasim me vitet e kaluara. 27.381 persona me pasaportë të huaj në 2017 tani kanë pasaportën gjermane, ndërsa në Köln me 2903 persona të natyralizuar ndodhet mbi mesataren, shkruan report-k.de. Për krahasim numri i natyralizuarve në 2015 ishte 26.573, ndërsa në 2016 27.027.

Numri më i madh i të natyralizuarve vijnë nga ndonjë vend anëtar i BE (61,5 përqind), ndërsa për çdo shtet individualisht sëpari është Turqia me 4425 persona, ndjekur nga Britania e Madhe (1741), Polonia (1628) dhe Kosova (1343).

Numri i madh i britanikëve vjen pas Brexit, ku shumë hebrenj të larguar nga Gjermania gjatë LDB, kanë të drejtë për rimarrjen e nënshtetësisë gjermane.