Kosova

Kosovë: Dështon votimi i marrëveshjeve ndërkombëtare

Përmbledhje e seances së Kuvendit

Bëhet e ditur se sot ka dështuar të hedhen në votim marrëveshjet ndërkombëtare në Kuvendin e Kosovës, përcjell albinfo.ch.

Kuvendi nuk ka pasur numrat e mjaftueshëm të deputetëve – 80 deputetë të pranishëm – për t’i votuar ato.

Megjithatë, deputetët e pranishëm kanë vazhduar me prezantimin e katër prej këtyre marrëveshjeve, të cilat deri tash nuk janë prezantuar në Kuvend nga kabineti qeveritar.

Lidhja Demokratike e Kosovës para se të fillonte trajtimi i marrëveshjeve ndërkombëtare, e ka lëshuar sallën. Deputeti Driton Selmanaj ka thënë se deputetët e partisë së tij nuk mund të qëndrojnë në sallë kur prezentë nuk janë as të gjithë deputetët e shumicës.

Ndërkaq, Kuvendi ka miratuar në shqyrtim të parë Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për zyrtarët publikë.

 

Marrëveshjet ndërkombëtare, Murati: 300 milionë euro po presin, ju lus të votoni

Ministri i Financave, Hekuran Murati, u ka kërkuar deputetëve të opozitës që të votojnë marrëveshjet ndërkombëtare.

Murati ka theksuar se janë 300 milionë euro që janë bllokuar me bojkotin e votimit të marrëveshjeve në Kuvend. Marrëveshjet ndërkombëtare nuk janë votuar që një kohë fillimisht nga tri partitë opozitare, PDK-LDK-AAK, e më pas dy të fundit ishin shprehur se do të votonin, ndërsa PDK-ja ka vazhduar ta bojkotojë votimin e tyre.

“Janë diku rreth 300 milionë euro vlerë në marrëveshjet ndërkombëtare që po presin ratifikimin nga Kuvendi. E di se disa GP kanë shprehur mbështetjen. Por iu isha lutur që si Kuvend ta kryeni obligimin. Janë 300 milionë euro që po presin”, ka thënë Murati.

 

S’kalon propozimi i PDK-së që të diskutohet për raportin e DASH-it

Nuk ka kaluar propozimi i Partisë Demokratike të Kosovës që në seancën e Kuvendit të enjten të futet në rend dite diskutimi në lidhje me raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit.

Megjithëse pro saj ishte edhe Lidhja Demokratike e Kosovës, propozimi u pamundësua, meqë deputetët e Vetëvendosjes votuan kundër ndryshimit të rendit të ditës.

Kryetari i Grupit Parlamentar të PDK-së, Abelard Tahiri, ka thënë se sot nuk ka asgjë më të rëndësishme sesa dy raportet e fundit ndërkombëtare për Kosovën. Sipas Tahirit, këto raporte shpërfaqin një gjendje të zymtë dhe aspak të mirë të Kosovës.

E, shefi i GP të LDK-së, Arben Gashi, ka thënë se raporti i DASH-it ka gjetur shumë shkelje. Ai ka përmendur çështjen e lirisë së mediave dhe ndërhyrjet politike në drejtësi.