Kosova

Kosovë: Numër i lartē i vizitorëve gjatë shtatorit

Shtatori ishte muaji kur Kosova pati numër të konsiderueshëm të vizitorëve. 40.390 vizitorë qëndtuan në shtator të këtij viti prej tyre 37.05% ishin vendorë dhe 62.95% ishin të jashtëm.

Kjo u bë e ditur nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ku mes tjerash bëhet e ditur se numri i net-qëndrimeve ishte 70.575, prej tyre 37.65% nga vendorët dhe 62.35% nga të huajt, transmeton albinfo.ch.

Numrin më të madh të vizitorëve për net-qëndrimeve të tyre e kishte rajoni i Prishtinës me 17.907 vizitorë dhe 31.247 net-qëndrimi.

Numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Prizren, Peja e kështu me radhë.

Sa u përket vizitorëve të huaj numri më i madh ishte nga Shqipëri, Gjermania, Zvicra etj.