Kosova

Kreu i Ushtrisë Zvicerane viziton trupat e Swisscoy-t në Kosovë

Me vizitën e tij trupave ushtarake të Zvicrës, ai dëshiron të marrë një pasqyrë të situatës aktualisht të qetë por ende të paqëndrueshme të sigurisë në Kosovë

Më 30 qershor dhe 1 korrik 2022, kreu i ushtrisë, komandanti i Korpusit Thomas Süssli, po viziton SWISSCOY në Kosovë, si çdo vit.

Me vizitën e tij trupave ushtarake të Zvicrës, kreu i ushtrisë dëshiron të marrë një pasqyrë të situatës aktualisht të qetë por ende të paqëndrueshme të sigurisë në Kosovë dhe në të njëjtën kohë të fitojë një përshtypje për shërbimet e ndryshme të ofruara nga pjesëtarët zviceranë të kontingjentit të 46-të SWISSCOY.

Bisedime dypalëshe janë planifikuar edhe me komandantin e KFOR-it, gjeneralmajor hungarez Ferenc Kajári.

Komandanti i korpusit Thomas Süssli shoqërohet në vizitën e tij nga këshilltarja e qeverisë së Nidwalden, Karin Kayser-Frutschi dhe këshilltari kombëtar i Vaud, François Pointet.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI