Bota

Bandat kriminale dëmtojnë shtetin gjerman

Një total prej 14, 225 veprash janë kryer nga bandat e krimit Nordrhein-Westfalen (NRW) midis 2016 dhe 2018, sipas shifrave reja zbuluara mërkurën, përcjell albinfo.ch. 

Është hera e parë Zyra e Policisë Shtetit (LKA) dhe Ministria e Brendshme kanë zbuluar shkallën e problemit  bandave kriminale NRW.  

LKA tha se 104 banda janë aktive shtetin perëndimor gjerman dhe se çdo i treti anëtar është shtetas gjerman, njoftoi gazeta lokale Rheinische Post, përcjell albinfo.ch. 

Të njohur në mediat gjermane si “klane”, themeluesit e të cilave u arratisën nga lufta në Liban në vitet 1980, anëtarët e këtyre bandave kriminale thuhet të jenë të përfshirë në disa aktivitete të paligjshme, siç është tregtia e drogës.  

Ndërkohë forma tjera krimit organizuar, si dhe bandat me motorë  Gjermanisë, janë gjithashtu aktive, klanet njihen jenë veçanërisht dukshme. 

Sipas autoriteteve sigurisë, ka rreth 6,500 njerëz  u përkasin klaneve NRW. Sidoqoftë, Thomas Jungbluth, drejtor kryesor LKA, theksoi se jo gjithë anëtarët e familjeve kriminale  ishin kriminelë, përcjell albinfo.ch. 

Një seri bastisjesh kanë ndodhur gjithë rajonin gjatë muajve fundit, duke u fokusuar  shisha bare, kafene dhe vende lojërave fatit. 

Vlen gjithashtu të theksohet se 36 për qind e të dyshuarve janë shtetas gjermanë. 

 “Ky është brezi ka lindur këtu“, tha Jungbluth. “Ata janë shumë agresivë”.