Lajme

Krimet e urrejtjes kundër LGBTQ janë në rritje në Zvicër

Numri i krimeve të urrejtjes të raportuara nga linja ndihmëse LGBT+ u rrit me 50% në vitin 2021. Shqetësimet janë se nivelet e larta të nënraportimit po rinovojnë thirrjet për një sistem raportimi mbarëkombëtar për krimet e urrejtjes, transmeton albinfo.ch.

Ka pasur 92 raporte për krime të urrejtjes kundër LGBTQ në vitin 2021, sipas raportit të fundit të krimit të urrejtjes, e publikuar të martën nga organizata lezbike Switzerland (LOS), Rrjeti Transgjinor Zvicër (TGNS) dhe Pink Cross.

Kjo është 50% më shumë se një vit më parë. Gati gjysma e rasteve të raportuara janë nga katër muajt përpara fushatës së referendumit ‘Martesë për të gjithë’. Shtatorin e kaluar, gati dy të tretat e zviceranëve votuan në favor të dhënies së të drejtave të plota të martesës dhe birësimit për çiftet e të njëjtit seks.

Rritja e krimeve të urrejtjes gjatë epërsisë deri në votim mund të shpjegohet pjesërisht nga dukshmëria më e lartë e grupeve dhe mbështetësve LGBTQ. Rreth 80% e atyre që raportuan ishin fyer ose abuzuar verbalisht dhe rreth 30% kishin përjetuar dhunë fizike. Kjo e fundit është një rritje në vitin 2020, kur 18% e rasteve përfshinin dhunë fizike, transmeton tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI