Kosova

Kryetari i ‘ngujuar’ i Leposaviqit, Lulzim Hetemi, flet për 5 muaj qëndrimi në komunë

Ka hyrë në objektin e Komunës së Leposaviqit në veri të Kosovës më 29 maj. Por, që atëherë nuk ka dalë nga ajo ndërtesë kryetari i zgjedhur, Lulzim Hetemi.

Kryetari i Leposaviqit, komunë e banuar me shumicë serbe në veriun e Kosovës, Lulzim Hetemi, po qëndron i mbyllur në ndërtesën komunale, prej kur hyri aty që nga 29 maji.

Për gjithë këtë kohë qëndrimi brenda objektit komunal e larg familjes, Hetemi shpreh shqetësimet e tij lidhur me familjen dhe fëmijët e tij, të cilët janë prekur emocionalisht nga kjo situatë, transmeton albinfo.ch.

Në një intervistë të dhënë për RTK-në, ai bën të ditur se nuk është i kënaqur me mundësinë e kthimit të Listës Serbe në komunën e tij.

Në këtë rast, është e rëndësishme që çdo vendim që marrin udhëheqësit lokalë të konsiderojnë interesat dhe shqetësimet e komunitetit dhe të mendojnë për zgjidhje që do të sjellin stabilitet dhe paqe në rajon.