Ekspozita

Kultura dhe historia e Tiranës shfaqet sot në Bullgari

“Hello, my name is Tirana”, një ekspozitë me 40 fotografi bardhë e zi pasqyron historinë dhe kulturën e kryeqytetit shqiptar pas suksesit Bukuresht (Rumani) do hapet sot Sofje (Bullgari). 

Ekspozita vjen kuadër Javës Shqiptare Sofje, si bashkëpunim i Muzeut Historik Kombëtar me Muzeun Historik Kombëtar Bullgarisë. 

Kjo është një ekspozitë e veçantë, nëpërmjet një panorame prej 40 kuadrosh, bën njohur për këdo, shqiptar e huaj bashkë, historinë e një kryeqyteti. 

Publiku bullgar do të ketë mundësinë njohë aspekte ndryshme zhvillimit qytetit madh shqiptarëve, nëpërmjet pamjeve ku shihet jo vetëm infrastruktura dhe urbanistika zhvillim, por dhe ana etno-kulturore e një populli. 

Fotot pasqyrojnë periudha ndryshme qytetit prej vitit 1920 u shpall kryeqytet i Shqipërisë, shkruan atsh, përcjell albinfo.ch. 

Ekspozita “Hello, my name is Tirana” me 40 fotografitë e saj bardh e zi, do qëndrojë e hapur deri 25 qershor 2019 ambientet e Muzeut Historik Kombëtar Bullgarisë Sofje.