Kosova

Kurti: Asnjëherë s’kam dhënë premtime për heqjen e vizave

Kurti: Heqja e vizave nuk varet prej meje, ka ende ndonjë vend të BE-së kundër

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se ai asnjëherë nuk ka dhënë premtim për heqjen e vizave, përcjell albinfo.ch.

Kurti në seancën e Kuvendit të Kosovës tha se heqja e vizave për Kosovën nuk po ndodh për shkak se disa vende nga Bashkimi Evropian po hezitojnë.

“Unë jam kryeministër, i cili nuk kam bërë asnjëherë premtim për heqjen e vizave. Kemi pasur raste kur në të kaluarën kanë thenë 12 muaj, 15 muaj. Mua asnjëherë nuk më keni dëgjuar ashtu”, tha Kurti.

“Muajin e ardhshëm bëhen katër vjet kur Komisioni Evropian ka rekomanduar heqjen e vizave. Por, ka vende që ende hezitojnë dhe rezistojnë. Ka edhe deklarata që nuk janë në linjë as me vetë Brukselin, por më shumë s’kemi çka të bëjmë”.