Bota

Avioni i fundit që fluturoi nga baza amerikane në Katar

Veprimi ndodh në një moment kur tensionet me Iranin janë në kulm

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë mbyllur bazën ajrore që kishin prej dekadash në Katar, duke i dhënë fund kështu prezencës së tyre ushtarake në këtë shtet. Veprimi ndodh në një moment kur tensionet me Iranin janë në kulm dhe nga të dyja palët flitet për një luftë në shkallë të gjerë.

Autoritetet ushtarake amerikane nuk e mohojnë faktin se lëvizja e bazës është përshpejtuar pas tensioneve në rritje me Iranin, duke theksuar ndërkohë që plani për heqjen e saj dhe vendosjen brenda territorit të SHBA-së është bërë më herët, por zhvillimet e fundit bënë që ai të vihej në veprim më shpejt, përcjell albinfo.ch.

Ditën e djeshme nga kjo bazë ka fluturuar edhe avioni i fundit, një B52.